• Slávik Slovenska

          • V posledný aprílový deň sa uskutočnilo školské kolo súťaže v speve ľudových piesní – Slávik Slovenska. Zúčastnení žiaci na úvod spoločne odspievali pieseň Spievanky, spievanky. Na klavíri ich počas spevu šikovne sprevádzala Sofia Ondáková zo 4.B. Po odspievaní rozličných ľudových piesní žiaci dostali za ich odvážny spevácky prejav sladkú odmenu.
            Výsledky:

            Prvá kategória

            1. Natália Šmehylová, 1.A

            2. Karolína Soukupová, 3.B

            3. Júlia Kyčinová 1.A

            Druhá kategória

            1. Mia Faganová 4.B

            2. Alžbeta Lettrichová, 4.B, Adriána Soukupová 5.B

            3. Juraj Pokusa 4.B, Tamara Lúčaníková, 4.B

            Víťazom gratulujeme a všetkým žiakom ďakujeme za ich vzácnu účasť na tomto krásnom podujatí.

          • Turnaj v minifutbale

          • Dňa 18.4. sa žiaci našej školy zúčastnili na turnaji v minifutbale, ktorý sa konal v Závodi na  štadióne MŠK. Turnaja sa zúčastnili žiaci 4.B triedy (Janko vrabec a Jurko Pokusa), žiaci 5.A triedy (Filip Lučaník, Adam Syrovec, Matúš Vrabec, Matúš Laš), žiak 5.B triedy (Marko Valica) a nakoniec žiaci 6.A triedy (Roman Válkovič, Marek Majtánik a Lukáš Blažek). Chlapci na turnaji ukázali srdce, talent a neskutočné zanietenie pre futbal. Svojou horlivosťou, súdržnosťou a vzájomnou spoluprácou  sa dokázali spomedzi 17 tímov prebojovať až na 2. miesto. Je to veľký úspech pre nás ako školu, kde sme aj  my ukázali, že máme mnoho nádejných talentov. Chlapcom za reprezentáciu školy ďakujeme.

          • Turnaj v minihádzanej

          • Dňa 18. 4. 2024 sa uskutočnil turnaj v minihádzanej na základnej škole na Hájiku v Žiline. Z našej školy sa ho zúčastnili žiaci kategórie 4. a 5. ročníka. Keďže prihlásených bolo spolu päť škôl, naši žiaci odohrali štyri zápasy. Po úspešných „sedmičkách“ (7-metrových hodoch) sa naša škola umiestnila na peknom 3. mieste. Blahoželáme!

          • Exkurzia - Letisko Žilina

          • V stredu 20. marca sa žiaci piateho ročníka vydali spoznať Letisko Žilina v Dolnom Hričove.Exkurzia sa začala o 8:00 pred školou. Autobus nás zaviezol priamo na letisko.Tam na nás už čakal náš pán sprievodca /letiskový hasič/, ktorý nám porozprával veľa zaujímavého o fungovaní letiska. Dozvedeli sme sa niečo z jeho histórie i to, ako funguje dnes. Vyskúšali sme si kontrolu batožiny. Viacerí sa pýtali na veci, ktoré ich zaujímali. A tak už vieme, ako funguje detektor tekutín či ktoré lietadlo vozí žirafy.
            Pokračovali sme prehliadkou pristávacej dráhy a hasičskej techniky.Podarilo sa nám vidieť pristávanie malých lietadiel.
            Na záver sme si vyskúšali, ako sa sedí v lietadle, ktoré prepravovalo niekoľkých slovenských prezidentov. Najzaujímavejší bol pohľad do kokpitu.Nuž a, čo by to bolo za exkurziu bez "rozchodu"? Pán vodič nás vysadil v Žiline pri OC Mirage, kde žiaci stihli za necelú hodinu nakúpiť naozaj kadečo.Spokojní, unavení a s peknými zážitkami sme sa okolo 12:30 vrátili späť do Višňového.

          • Biblická olympiáda

          • Dňa 21.3.2024 sa v pastoračnom centre v Rajci konalo Dekanátne kolo Biblickej olympiády. Hlavná témá už XXII. ročníka bola – Vytrvať vo viere.  Účastní boli aj naši žiaci siedmeho ročníka: Kristína McConell, Jakub Lúčaník a Frederik Fagan a obsadili krásne 3.miesto.

      • Počet návštev: 40945