• Deň Zeme

          • Dňa 22.4.2023 sa na celom svete oslavuje Deň Zeme. Aj naša škola sa zapojila formou zberu odpadkov v našom okolí. Akcie sa zúčastnili  žiaci I. aj II. stupňa. Hoci sa zdajú ulice Višňového čisté, okrajové  časti boli posiate odpadkami, (pneumatikami, plastovými či sklenenými fľašami) a preto  sme mali plné ruky práce. Aj keď všetci vieme, že odpadky patria do koša, viacerí z nás majú problém si to uvedomiť. Dúfame, že budúci rok bude odpadkov menej, pretože chrániť našu planétu máme povinnosť všetci!

          • Aktivity ŠKD v 3. štvrťroku školského roka 2022/2023

          • V ŠKD sme sa uskutočnili a zapojili sa do  mnohých zaujímavých projektov. Zážitkové učenie na výletoch v okolí Žiliny, športové popoludnia a tvorivé aktivity prinášajú našim deťom radosť a nové poznatky.

          • MINIMODEL EURÓPA TERCHOVÁ - zážitkové učenie

          • 20.4.2023 sme s deťmi ŠKD navštívili Minimodel európskej železnice v Terchovej, ktorý je unikátny a jediný na Slovensku. Každá maketa stanice a vytvoreného prostredia vyzerá mimoriadne realisticky, napriek tomu, že v skutočnosti neexistuje. Precízna ručná práca a neuveriteľná fantázia majstrov tohto diela spojená s modernou počítačovou technológiou zanechala v nás všetkých nové vedomosti a hlboké zážitky.

          • Laboratórne práce

          • Na vyučovacích hodinách fyziky si overujeme poznatky jednotlivých tém vypracovaním laboratórnych úloh. Ku každej laboratórnej úlohe si pripravíme pomôcky na meranie fyzikálnych veličín a experimenty si vyskúšame. Teší nás, keď sa nám podaria správne odhady jednotlivých meraní. Pomocou experimentov si ľahšie osvojíme učivo z fyziky.

          • Prednáška OR Policajného zboru v Žiline

          • Dňa 4.4.2023 žiaci štvrtých ročníkov absolvovali prednášku so zástupcom policajného zboru zo Žiliny v rámci prevencie šikany, kyberšikany a nebezpečných javov v spoločnosti.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Vážení rodičia budúcich prvákov.Zápis do 1. ročníka sa na našej škole uskutoční 14. apríla 2023 od 14:00 do 18:00 hod. Každé dieťa, ktoré do 31. augusta 2023 (vrátane) dovŕši vek šesť rokov, musí jeho zákonný zástupca prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky.Informácie k zápisu:

            • Zápis sa uskutoční fyzicky za prítomnosti zákonných zástupcov dieťaťa spolu s dieťaťom.
            • Zákonní zástupcovia dieťaťa vyplnia elektronickú prihlášku na stránke školy do 6.4.2023. Vyplnenú prihlášku vytlačia a podpíšu obaja zákonní zástupcovia. Prosíme o dôkladné vyplnenie všetkých údajov v prihláške a ich dôsledné skontrolovanie.
            • Zákonní zástupcovia pri zápise predložia:- vyplnenú a vytlačenú prihlášku podpísanú oboma zákonnými zástupcami (Kto nemá možnosť vytlačiť prihlášku, bude mu vytlačená v škole pri samotnom zápise – musia ju prísť podpísať obaja zák. zástupcovia) - občiansky preukaz - rodný list dieťaťa (upozornenie – ak sú v rodnom liste uvedení obidvaja rodičia dieťaťa. Povinnou súčasťou prihlášky sú  úplné údaje oboch rodičov, inak je  prihláška neúplná);- 20 EUR na sadu zošitov a pracovných zošitov
            • Rezervácia termínu zápisu: Po akceptovaní elektronickej prihlášky riaditeľom školy, bude potrebné rezervovať termín zápisu dieťaťa. Upozornenie na možnosť rezervácie termínu dostanete na Váš mail. Budete potrebovať kód prihlášky, ktorý Vám bude vygenerovaný pri odoslaní prihlášky.
            • Ak Vaše dieťa malo odložený začiatok povinnej školskej dochádzky o jeden rok, je potrebné ho opätovne zapísať (vypísať elektronickú prihlášku) na plnenie povinnej školskej dochádzky.

            Zapísať dieťa do školy (vyplniť elektronickú prihlášku) musia aj rodičia detí, ktorí chcú, aby dieťa pokračovalo v plnení predškolskej výchovy v MŠ, lebo nedosiahlo školskú spôsobilosť. Rodič musí písomne požiadať riaditeľa školy o POKRAČOVANIE plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole. Zákonný zástupca dieťaťa spolu s písomnou žiadosťou (t. j. prihláškou) predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa + odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast + informovaný súhlas zákonného zástupcu.

          • Výstava - Trojdňová kniha

          • V Školskom klube detí sme si v mesiaci marec vymysleli súťaž spojenú s výstavou pod názvom „Kniha, ktorú prečítam za tri dni“. Deti priniesli veľa útlych aj objemnejších obľúbených knižiek a časopisov, ktoré skutočne prečítali za tri dni a mnohokrát aj menej ako za tento čas. Všetky deti, ktoré sa do netradičnej výstavy a súťaže zapojili dostali malú odmenu. Veríme, že detská kniha bude našich školákov sprevádzať intenzívne aj naďalej.

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch od 27.3 – 31.3 2023 sa žiaci 3.A a 3.B našej školy zúčastnili plaveckého výcviku v žilinskej plavárni. Boli rozdelení do skupiniek a každá mala svojho učiteľa plávania. Z neplavcov sa po týždni stali skoro plavci a tí, čo už vedeli kúsok zaplávať sa zdokonalili. Odvaha nikomu nechýbala. Každý inštruktor ich odmeňoval pochvalami, keď sa im darilo, povzbudzoval k plaveckým úkonom. Naučili sa splývať, plávať znak, kraul a prsia. Najväčším zážitkom boli skoky a šmýkanie na šmýkačke do vody. Každý deň mali rozcvičku s cvikmi potrebnými k plávaniu. Počas výcviku sa v plavkách odfotili  po skupinkách na mokrý diplom, aby mal každý spomienku na tento plavecký výcvik. V piatok tieto mokré vysvedčenia dostali a všetci boli veľmi šťastní. Pani učiteľky vyhotovili videá pre rodičov, kde si mohli pozrieť, ako ich deti pokročili v plávaní. Na záver sme si spravili spoločnú fotku. Všetkým inštruktorom plaveckého výcviku sa deti poďakovali a rozlúčili sa pozdravom.  Absolventi plaveckého výcviku nadobudli nové skúsenosti vo vode a získali prehľad o tom, akými spôsobmi sa dá plávať. Výcvik všetkých veľmi bavil a každý deň sa naň tešili aj keď boli unavení, ale šťastní.  Zážitky, ktoré si so sebou odniesli, ostanú v nich na celý život.

      • Počet návštev: 40910