• Turnaj v minifutbale

          • Dňa 18.4. sa žiaci našej školy zúčastnili na turnaji v minifutbale, ktorý sa konal v Závodi na  štadióne MŠK. Turnaja sa zúčastnili žiaci 4.B triedy (Janko vrabec a Jurko Pokusa), žiaci 5.A triedy (Filip Lučaník, Adam Syrovec, Matúš Vrabec, Matúš Laš), žiak 5.B triedy (Marko Valica) a nakoniec žiaci 6.A triedy (Roman Válkovič, Marek Majtánik a Lukáš Blažek). Chlapci na turnaji ukázali srdce, talent a neskutočné zanietenie pre futbal. Svojou horlivosťou, súdržnosťou a vzájomnou spoluprácou  sa dokázali spomedzi 17 tímov prebojovať až na 2. miesto. Je to veľký úspech pre nás ako školu, kde sme aj  my ukázali, že máme mnoho nádejných talentov. Chlapcom za reprezentáciu školy ďakujeme.

          • Turnaj v minihádzanej

          • Dňa 18. 4. 2024 sa uskutočnil turnaj v minihádzanej na základnej škole na Hájiku v Žiline. Z našej školy sa ho zúčastnili žiaci kategórie 4. a 5. ročníka. Keďže prihlásených bolo spolu päť škôl, naši žiaci odohrali štyri zápasy. Po úspešných „sedmičkách“ (7-metrových hodoch) sa naša škola umiestnila na peknom 3. mieste. Blahoželáme!

          • Exkurzia - Letisko Žilina

          • V stredu 20. marca sa žiaci piateho ročníka vydali spoznať Letisko Žilina v Dolnom Hričove.Exkurzia sa začala o 8:00 pred školou. Autobus nás zaviezol priamo na letisko.Tam na nás už čakal náš pán sprievodca /letiskový hasič/, ktorý nám porozprával veľa zaujímavého o fungovaní letiska. Dozvedeli sme sa niečo z jeho histórie i to, ako funguje dnes. Vyskúšali sme si kontrolu batožiny. Viacerí sa pýtali na veci, ktoré ich zaujímali. A tak už vieme, ako funguje detektor tekutín či ktoré lietadlo vozí žirafy.
            Pokračovali sme prehliadkou pristávacej dráhy a hasičskej techniky.Podarilo sa nám vidieť pristávanie malých lietadiel.
            Na záver sme si vyskúšali, ako sa sedí v lietadle, ktoré prepravovalo niekoľkých slovenských prezidentov. Najzaujímavejší bol pohľad do kokpitu.Nuž a, čo by to bolo za exkurziu bez "rozchodu"? Pán vodič nás vysadil v Žiline pri OC Mirage, kde žiaci stihli za necelú hodinu nakúpiť naozaj kadečo.Spokojní, unavení a s peknými zážitkami sme sa okolo 12:30 vrátili späť do Višňového.

          • Biblická olympiáda

          • Dňa 21.3.2024 sa v pastoračnom centre v Rajci konalo Dekanátne kolo Biblickej olympiády. Hlavná témá už XXII. ročníka bola – Vytrvať vo viere.  Účastní boli aj naši žiaci siedmeho ročníka: Kristína McConell, Jakub Lúčaník a Frederik Fagan a obsadili krásne 3.miesto.

          • Aj takto sa učíme anglický jazyk...

          • V mesiaci marec, ktorý je mesiacom kníh, sa žiaci 3. a 4. ročníka venovali čítaniu literatúry na anglickom krúžku “Speak English with me“. Úlohou žiakov bolo vytvoriť spoločné dielo a pomenovať ho v anglickom jazyku, na základe prečítania rozprávky doplnenej o video ukážky. Rozprávkovú tému Snow White (Snehulienka) od Walta Disneyho sa žiakom podarilo krásne spracovať.

            Tešíme sa z výtvorov našich žiakov.

          • Burza kníh

          • 27.3.2024 sa v našej škole uskutočnila burza kníh, do ktorej sa zapojilo množstvo žiakov, ale aj pedagógov.

            Mnohí z nás si do svojich rodinných knižníc odniesli za dobrovoľný príspevok veľa cenných kníh.

          • Beseda - Veľkonočné zvyky

          • Ako prežívali Veľkonočné sviatky naši starí rodičia? Kto, alebo čo je Morena? Aký význam má veľkonočné vajíčko, a prečo máme šibačku a oblievačku počas veľkonočných sviatkov? Na zvedavé otázky našim deťom odpovedala pani lektorka z Krajského kultúrneho strediska v Žiline. Deti sa dozvedeli prečo sa maľovali kraslice a čo je Letečko.
            Mnohé informácie o Veľkej noci si deti utvrdili netradičnou a zaujímavou besedou.
            Ďakujeme Krajskému kultúrnemu centru v Žiline za inšpiratívnu prezentáciu veľkonočných zvykov a tradícií, ktoré sprostredkovali našim deťom v ŠKD.

          • Čitateľský maratón

          • V týždni od 18. do 22. marca sa na našej škole uskutočnil Čitateľský maratón. Tento rok sme si dali záležať, aby sme si odniesli nezabudnuteľný zážitok plný knižnej zábavy a dobrodružstva. Toto podujatie malo za cieľ nielen povzbudiť čitateľský záujem medzi našimi žiakmi, ale aj podporiť kreativitu, porozumenie a kritické myslenie prostredníctvom literatúry. Do čítania sa zapojilo 204 žiakov našej základnej školy. Žiaci čítali zaujímavé úryvky z obľúbených kníh v triedach, v školskom klube i v školskej knižnici. Tešíme sa na ďalší ročník!

          • Výstava leporela

          • Kreativita a nadšenie - to boli kľúčové prvky nedávno uskutočnenej výstavy leporel, ktoré tvorili žiaci v školskom klube. Táto úžasná výstava bola výsledkom tvorivého úsilia našich malých umelcov a ich pani vychovávateliek, ktoré ich podporovali na každom kroku. Každé leporelo bolo ako malý príbeh, vyrozprávaný obrázkami, farbami a fantáziou. Výstava leporel bola nielen príležitosťou pre našich žiakov prezentovať svoje umelecké diela, ale aj priestorom na zdieľanie ich tvorivosti s ostatnými. Učitelia a ďalší žiaci mali možnosť obdivovať ich prácu a oceniť ich snahu a talent. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na výstave a tešíme sa na ďalšie umelecké dobrodružstvá!

          • Deň otvorených dverí v ZŠ s MŠ vo Višňovom

          • Dňa 10.04.2024 srdečne pozývame rodičov predškolákov na Deň otvorených dverí v Základnej škole
            vo Višňovom, ktorí uvažujú o zápise svojho dieťaťa na našu školu.
            Program:

            • v doobedňajších hodinách návšteva našich predškolákov na vyučovaní v prvej triede
            • 14:00 – 15:00 - otvorené dvere pre rodičov predškolákov – prehliadka priestorov školy, vybavenie školy, materiálno technické podmienky, informácie k zápisu detí do 1. ročníka, porozprávať sa s pani učiteľkami I. stupňa, informácie podporného tímu (školská psychologička a školská špeciálna pedagogička), pre prítomné deti (predškolákov) budú pripravené aktivity v ŠKD.

            Materská škola bude mať pre verejnosť dvere otvorené 10.4. 2024 15:00-16:00. Tí, ktorí majú záujem si prihlásiť dieťa do materskej školy vo Višňovom si môžu prezrieť interiér aj exteriér materskej školy, získať informácie o prijímaní detí do materskej školy, porozprávať sa s pani učiteľkami o výchovno-vzdelávacom procese, organizácii dňa, aktivitách, ktoré sa v materskej škole realizujú.

          • Rozprávkovo

          • V posledných dňoch sa naša malá školská knižnica premenila na miesto, ktoré žiakov zaviedlo do sveta rozprávok a fantázie. Žiaci, ktorí počas veľkých prestávok zavítali do našej knižnice, mali možnosť vyskúšať si rôzne typy rozprávkových aktivít, ktoré boli nielen zábavné, ale aj vzdelávacie. Tešíme sa na ďalšie podobné stretnutia, ktoré nám umožnia spoločne objavovať svet rozprávok a fantázie!

          • 2% z dane

          • Vážení rodičia, milí priatelia, naše srdečné poďakovanie patrí všetkým Vám, ktorí ste nám v minulom roku prejavili dôveru a venovali 2 percentá z daní v prospech aktivít, ktoré organizujeme pre naše deti a žiakov a na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu. Vďaka Vám sme získali 2 400,42 EUR. Veľmi si vážime Vašu podporu.Obraciame sa na Vás s prosbou i v tomto roku poukázať 2% zo zaplatenej dane a pomôcť tým škole a škôlke, ktorú navštevuje Vaše dieťa. Čiastka, ktorá bude pripísaná na účet Nadácie Spoločne pre región, a následne prevedená na účet školy, bude použitá na podporu aktivít a vzdelávania.

            Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v ZŠ s MŠ vo Višňovom.
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ?

            • Do 15.2.2024 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň
            • Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie-o-ZD-2023_editovatelne.pdf.
            • Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
            • Stiahnite si a vyplňte Vyhlasenie-o-ZD-2023.pdf.
            • Údaje, ktoré potrebujete v tlačivách uviesť:Obchodné meno alebo názov: NADÁCIA SPOLOČNE PRE REGIÓNSídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: FRAMBORSKÁ 12, 010 01 ŽILINAPrávna forma: NADÁCIAIdentifikačné číslo (IČO/SID): 37900706
            • Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. 4. 2024 do schránky, ktorá sa nachádza pre budovou školy, príp. po žiakoch triednym učiteľom, alebo na daňový úrad podľa Vášho bydliska a kópiu vyhlásenia doručte do školy.

            Podávate si daňové priznanie sami?

            • Riadne vyplňte daňové priznanie.
            • Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 Eura.
            • V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:Obchodné meno alebo názov: NADÁCIA SPOLOČNE PRE REGIÓNSídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: FRAMBORSKÁ 12, 010 01 ŽILINAPrávna forma: NADÁCIAIdentifikačné číslo (IČO/SID): 37900706
            • Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2024) na daňový úrad podľa Vášho bydliska. Kópiu z daňového priznania ohľadom 2 % doručte do školy.

            Postup pre právnické osoby

            • Riadne vyplňte daňové priznanie.
            • Vypočítajte si Vaše 1% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. Môžete určiť jedného alebo viacerých prijímateľov s uvedením príslušných súm (každému však najmenej 8 Eur).
            • V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 1% z dane v prospech 3 prijímateľov (IV. časť priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:Obchodné meno alebo názov: NADÁCIA SPOLOČNE PRE REGIÓNSídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: FRAMBORSKÁ 12, 010 01 ŽILINAPrávna forma: NADÁCIAIdentifikačné číslo (IČO/SID): 37900706
            • Pokiaľ ste si vybrali viac ako troch prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu.
            • Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov. Kópiu z daňového priznania ohľadom 2 % doručte do školy.
            • 2%
          • Zápis do 1. ročníka

          • Vážení rodičia budúcich prvákov.Zápis do 1. ročníka sa na našej škole uskutoční 12. apríla 2024 od 14:00 do 18:00 hod. Každé dieťa, ktoré do 31. augusta 2024 (vrátane) dovŕši vek šesť rokov, musí jeho zákonný zástupca prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky.
            Informácie k zápisu:

            • Zápis sa uskutoční fyzicky za prítomnosti zákonných zástupcov dieťaťa spolu s dieťaťom.
            • Zákonní zástupcovia dieťaťa vyplnia elektronickú prihlášku na stránke školy do 7.4.2024. Vyplnenú prihlášku vytlačia a podpíšu obaja zákonní zástupcovia. Prosíme o dôkladné vyplnenie všetkých údajov v prihláške a ich dôsledné skontrolovanie.
            • Zákonní zástupcovia pri zápise predložia:- vyplnenú a vytlačenú prihlášku podpísanú oboma zákonnými zástupcami (Kto nemá možnosť vytlačiť prihlášku, bude mu vytlačená v škole pri samotnom zápise – musia ju prísť podpísať obaja zák. zástupcovia) - občiansky preukaz - rodný list dieťaťa (upozornenie – ak sú v rodnom liste uvedení obidvaja rodičia dieťaťa. Povinnou súčasťou prihlášky sú  úplné údaje oboch rodičov, inak je  prihláška neúplná);- 20 EUR na sadu zošitov a pracovných zošitov
            • Rezervácia termínu zápisu: Po akceptovaní elektronickej prihlášky riaditeľom školy, bude potrebné rezervovať termín zápisu dieťaťa. Upozornenie na možnosť rezervácie termínu dostanete na Váš mail. Budete potrebovať kód prihlášky, ktorý Vám bude vygenerovaný pri odoslaní prihlášky.
            • Ak Vaše dieťa malo odložený začiatok povinnej školskej dochádzky o jeden rok, je potrebné ho opätovne zapísať (vypísať elektronickú prihlášku) na plnenie povinnej školskej dochádzky.

            Zapísať dieťa do školy (vyplniť elektronickú prihlášku) musia aj rodičia detí, ktorí chcú, aby dieťa pokračovalo v plnení predškolskej výchovy v MŠ, lebo nedosiahlo školskú spôsobilosť. Rodič musí písomne požiadať riaditeľa školy o POKRAČOVANIE plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole. Zákonný zástupca dieťaťa spolu s písomnou žiadosťou (t. j. prihláškou) predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa + odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast + informovaný súhlas zákonného zástupcu.

          • Ples ŠKD

          • Čas fašiangový, čas zábavy, sme v školskom klube detí slávnostne ukončili už tradičným Plesom ŠKD. Všetky deti z prvého stupňa sa obliekli do spoločenských odevov a pri dobrej hudbe sa vyšantili v priestoroch školy. Po piatykrát deti zažili ozajstnú tombolu. Čokoládová fontána s množstvom sladkého a zdravého ovocia, ktoré deťom zabalili rodičia, vniesla voňavú i slávnostnú plesovú atmosféru do celej našej školy.
            Ďakujeme Rade rodičov v ZŠ s MŠ Višňové za finančný príspevok a všetkým, ktorí obetovali svoj čas a energiu pre naše deti.
            Veríme, že tradícia plesov v ŠKD bude pokračovať aj v budúcich rokoch.

    • Počet návštev: 40309